„Am citit astăzi postarea unei foste colege și m-am gândit din nou să plec din țara … Unde plecăm? În lume! Da, dragă Românie, te părăsim. Astăzi, ne-am încheiat socotelile cu tine. Pentru că nu credem că mai ai șanse să-ți revii în viața asta, iar noi nu avem zece vieți să te asteptam”

Viața în România continuă să fie grea. Corupția, nepotismul, birocrația, conducătorii mediocri, spitalele fără medicamente, instrumente sau medici, complică existența locuitorilor de pe aceste meleaguri. Nu este de mirare că exodul continuă. De la 1 decembrie fără viză și în Canada.

Pe Facebook, jurnalistul Stoica Ionel a scris: „Am citit astăzi postarea unei foste colege și m-am gândit din nou să plec din țara. Era scrisă pe Otopeni, inainte de îmbarcare și în cuvintele ei erau multe speranțe, despre o casă nouă și un început promițător. Mult succes, curajoșilor!

Gândul care mă tot frământă de când am terminat facultatea și nu-mi găseam un serviciu decent, indiferent de pregătire și studii. Apoi mi-a revenit constant, de câte ori văd că țara a ajuns pe mâna hoților și mincinoșilor, că sunt promovați secretarele și șoferii, că mai trebuie să treacă încă o generație să terminăm cu șpaga și nepotismul.

Gândul care este readus de experiențele nefericite din spitale, atunci când văd haosul din Educație sau când nu mai este loc de compromisuri în sufletul meu. Din nefericire, n-am avut curajul fostei mele colege! :((

“Unde plecăm? În lume! Da, dragă Românie, te părăsim. Astăzi, ne-am încheiat socotelile cu tine. Pentru că nu credem că mai ai șanse să-ți revii în viața asta, iar noi nu avem zece vieți să te asteptam”.

Sursa