Ea este numită noul Einstein. La vârsta de doar 23, lucrează la cel mai prestigios institut de cercetare şi doreşte să descopere misterele Universului

A fi comparat cu genii precum Stephen Hawking sau Albert Einstein nu este un lucru care li se întâmplă persoanelor obişnuite. Deci, când oamenii afirmă că Sabrina Gonzalez Pasterski se află cu mult peste un om obişnuit, ei vorbesc foarte serios.

La vârsta de 23 de ani, Sabrina a reuşit să facă ceea ce mulţi dintre noi nu reuşim să facem într-o viaţă, potrivit Indy100.

Când avea doar 14 ani, fata, originară din Chicaco, a construit primul ei avion cu motor (VIDEO mai jos). A făcut totul de una singură. Dacă acest lucru nu este suficient de impresionant, aflaţi că ea a şi zburat la bordul acestuia peste Lacul Michigan, devenind cea mai tânără persoană din lume care a zburat vreodată într-un avion contruit chiar de ea.

I-a luat doi ani să creeze aeronava şi a prezentat întreaga ei experienţă pe YouTube.

În 2010 a absolvit Academia de Ştiinţă şi Matematică din Illinois şi s-a alăturat prestigiosului Institut de Tehnologie din Massachusetts (MIT).

Iniţial, ea a fost pusă pe o listă de aşteptare pentru MIT, însă atunci când profesorii Allen Haggerty şi Earll Murman au întâlnit-o, nu a mai existat niciun dubiu că locul ei este acolo.

După doar trei ani petrecuţi la Institut, ea a acumulat deja cel mai mare punctaj posibil, 5.0.

În prezent, lucrează la doctoratul ei, la prestigioasa universitate Harvard, având libertate academică absolută şi nefiind sprijinită de niciun membru al staffului profesoral.

Şi, să nu uităm, are doar 23 de ani.

Pe lângă pasiunea ei pentru avioane, ea este interesată şi de partea fizicii care studiază găurile negre şi modul în care gravitaţia afectează spaţiul şi timpul. De aici şi comparaţia cu Einstein şi Hawking.

Ea vrea să studieze gravitaţia cuantică, dorind să înţeleagă gravitaţia în contextul fizicii cuantice. Dacă studiul ei dă roade, descoperirile ar putea conduce către o nouă cale de înţelegere a funcţionării universului.

„Fii optimist în legătură cu ceea ce crezi că poţi face. Când eşti mic, spui foarte multe lucruri despre ceea ce vei face sau vei deveni când vei fi mare. Cred că este important să nu îţi pierzi speranţa în acele visuri”, a declarat, recent, Sabrina, într-un interviu pentru Marie Claire.

Sursa