Poliția a găsit un ponei abandonat, cu capul într-un tufiș, legat de un copac, l-au strigat dar abia când s-au uitat mai atent și-au dat seama de ce refuză să se întoarcă. Ce se întâmpla cu el i-a făcut să se închine

Într-o dimineață, a sunat telefonul în biroul unui ONG care se ocupă cu protecția animalelor, în Spania. La celălalt capăt al firului era poliția locală cu o misiune importantă. Un martor văzuse un ponei singuratic mic, slab, și abandonat, legat de un copac.

Acum poliția avea nevoie de ajutorul organizației pentru a-l salva pe sărmanul ponei care, mai mult ca sigur fusese abandonat de către stăpânul său. Reprezentatul ONG-ului spaniol a precizat: ,,Era legat de un copac, nu avea nici mâncare nici apă, iar capul și-l ținea într-un tufiș pentru a încerca să țină departe muștele care îi intrau în ochi. Cel mai probabil l-au legat de copac și l-au lăsat să moară. Dar a supraviețuit înfometării, deshidratării, faptului că a stat afară în soarele verii, a supraviețuit. Merită tot ce îi putem oferi, ba chiar mai mult.”.

Organizația descrie cât de devastator a fost pentru ei numai să se gândească la toate prin câte a trecut. Acum i-au promis să îi acorde cât se poate de multă dragoste.

După câteva zile în adăpostul pentru animale, deja se simțea mai bine. Eroii lui, cei care l-au salvat, și-au dat seama și că bietul ponei era și orb din cauza tratamentului la care a fost supus, în plus avea și câteva oase rupte la picioare, ceea ce îi îngreuna mersul. Abia după multă vreme a reușit să iasă din carapace și să îndrăznească să-i salute pe oamenii care l-au salvat.

Acest caz mi-a dat multă speranță, te invit să distribui povestea, în onoarea acestor eroi ai animalelor, dar și a celorlalți care le iau exemplul.

Sursa