Povestea românilor din Chicago arestaţi de trupele speciale SWAT pentru că tăiau porcul în curte. ISPRĂVILE ROMÂNILOR ÎN STRĂINĂTATE

Crăciunul nu va mai fi niciodata la fel pentru o comunitate din români din Chicago, pentru care tradiţiile de-acasă au însemnat o sperietură grozavă. S-a întamplat acum un an de zile, pe 20 Decembrie – de Ignat. Românii au ieşit cu porcul în curtea casei unde au trecut la treabă ca acasă.
Nu s-au gândit însă că vecinii lor n-au mai auzit asemenea ţipete de pe vremea Prohibiţiei, când Al Capone şi ai săi dominau străzile. Alertaţi de zgomote, aceştia au sunat la poliţie, de unde au venit în mare viteză trupele speciale.

Membrii SWAT au fost îngroziţi când au găsit o baie de sânge în curtea românilor. Unul dintre ei înjunghia porcul, altul colecta sângele într-un lighean, iar un al treilea pârlea carnea cu o butelie şi o lampă cu gaz. Scene care i-au dus pe poliţişti cu gândul la ucigaşi în serie.

Luaţi pe sus şi duşi la secţie să dea declaraţii, românii au scăpat doar cu ajutorul unui conaţional avocat. Acesta a pledat cauza lor, bazându-se pe o lege ce acorda dreptul la libertate culturală în privinţa ritualurilor tradiţionale. Românii au scâpat doar cu un avertisment şi au intrat într-o perioadă de 2 ani de monitorizare.

Românul care a bătut un poliţist italian, într-o criză de gelozie

Un imigrant român a fost arestat în Italia după ce l-a bătut pe un agent al carabinierilor, din gelozie, victima având fracturi şi necesitând cel puţin 40 de zile de îngrijiri medicale, informează Mediafax, care citează ziarul Il Corriere di Romagna.

Agresiunea s-a produs luni în oraşul Rimini, în nord-estul Italiei. O tânără de origine cubaneză în vârstă de 36 de ani le-a povestit unor agenţi ai carabinierilor, în clubul în care lucra, că fostul ei prieten român o ameninţase şi a pătruns cu forţa în apartamentul său, după ce s-au despărţit.
Carabinierii, care nu se aflau în timpul serviciului, s-au oferit să o protejeze pe tânăra cubaneză, însoţind-o până acasă. Ajunşi la locuinţa tinerei, unul dintre carabinieri a mers în apartament pentru a se asigura că nu intrase iarăşi fostul prieten român al cubanezei. Românul, care pătrunsese iarăşi pe geam în apartamentul fostei concubine, a crezut că aceasta are un nou iubit, astfel că a început să îl lovească pe agentul carabinierilor, care a suferit numeroase fracturi şi a rămas imobilizat.
Românul în vârstă de 22 de ani a fost arestat după câteva ore de către colegii carabinierului agresat şi va fi pus sub acuzare pentru vătămare corporală în formă agravată şi rezistenţă opusă unui agent al forţelor de ordine.

Patru luni de închisoare pentru un român aflat la cules în Marea Britanie

Român condamnat în Marea Britanie pentru că a îndreptat un laser către pilotul unui avion militar
Un imigrant român a fost condamnat joi la patru luni de închisoare, fiind acuzat că a pus în pericol un avion militar şi pe pilotul acestuia cu ajutorul unui laser cumpărat de pe internet.

Potrivit Daily Mail, Radu Moldovan a fost reţinut de poliţie în august, după ce a orientat lumina unui laser în direcţia pilotului avionului militar de tip Tornado, în timp ce acesta executa o aterizare nocturnă cu risc sporit.

Sistemul de navigaţie al avionului a marcat coordonatele sursei acestui laser, iar informaţia a fost transmisă poliţiei. Moldovan a fost prins la ferma Cairnie, de lângă Cupar, Fife, unde lucra la culesul de fructe, informează Mediafax.

Moldovan a recunoscut că a cumpărat laserul de pe eBay, în schimbul sumei de patru lire sterline (4,7 euro).

Furt de calitate în Franţa: un român schimba etichetele de preţ la vinuri

Un român în vârstă de 21 de ani este judecat, miercuri, de către o instanţă din Franţa, pentru un furt mai puţin obişnuit, acesta schimbând la12 sticle de vin etichetele cu menţiuni despre preţ, potrivit ediţiei de marţi a jurnalului “Ouest France”.

Românul a schimbat etichetele cu preţul la 12 sticle de vin într-un hypermarket Carrefour, transformând astfel un vin de bună calitate într-unul de proastă calitate.
Astfel, el a pus o etichetă cu preţul de 1,39 de euro unei sticle de vin de bună calitate Chambertin al cărui preţ real este de 150 de euro şi “a redus” valoarea alteia de la 59 de euro la 2,16 euro.
Prejudiciul total pentru magazin este de 1.200 de euro. “Clientul” a fost arestat luni, când se afla la casă pentru a plăti.

Sursa